Neewa Dogsports officieel distributeur van Neewa Sport and Utility Dog Gear voor sledehondensport, canicross, canitrail, dogsurvival, bikejoring, steppen, hiking, agility…

Over Neewa

Neewa Dogsports is een onderdeel van Dogs Pride, officieel distributeur van Neewa Sport and Utility Dog Gear in de Benelux.

Het merk Neewa® is in Italie opgezet door Agripool. Agripool is een bedrijf dat grasmaaier zakken en o.a. producten voor de auto-industrie vervaardigd. In 1999 zijn zij begonnen met het maken van multifilamentgaren, tape, textiel van polypropyleen. In 2012 opende Agripool de afdeling Neewa, om technisch goede en duurzame producten voor hondenliefhebbers te produceren. Producten die speciaal ontworpen zijn om de prestaties van zowel hond- als eigenaar in de hondensport te optimaliseren. Daarnaast hebben zij ook een productlijn voor het dagelijks gebruik. Tijdens het hele productieproces staat het welzijn van de hond centraal. Om dit te realiseren werkt Agripool nauw samen met topprofessionals uit de Italiaanse hondensport wereld.

Collecties

De producten van Neewa® worden in drie verschillende lijnen uitgebracht.

Dagelijks

De producten uit deze categorie zijn ontworpen op kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Geschikt voor de dagelijkse wandeling maar ook voor gebruik bij sportieve activiteiten.

Sport

De producten uit de categorie sport zijn geschikt voor een ieder die graag actief met de hond bezig wil zijn. Van hiking tot behendigheid, dogsurvival tot agility. De producten uit de sportlijn bieden maximaal comfort en zijn ergonomisch. Veelzijdige producten die zowel in de sport als voor het dagelijks gebruik geschikt zijn.

Race

De race lijn producten zijn gemaakt voor de hondensport liefhebbers die gebruik willen maken van sterk, licht en duurzaam materiaal. Deze producten worden veelvuldig gebruikt in de sledehondensport, canitrail, canicross, bikejoring, skijoring of dogscootering (steppen). Alle producten uit de racelijn zijn gemaakt van sterk materiaal die hun technische eigenschappen weten te behouden, zelfs tijdens de meest extreme weersomstandigheden. Alle metalen onderdelen zijn gemaakt van gegoten metaal zonder naden. Voor het onderzoek en de productie van deze producten is nauw samengewerkt met enkele van de beste Italiaanse mushers

Materialen

De producten worden gemaakt van de beste materialen op de markt. Het gewoven textiel van de hondenriemen, halsbanden en harnassen is uitsluitend gemaakt van hoge weerstandspolypropyleen om stevigheid en duurzaamheid te kunnen garanderen.

Polypropyleen is het meest gebruikte weefsel in de sportwereld, omdat het:

  • Hypoallergeen is
  • Licht is (het heeft het laagste gewicht per volume-eenheid van alle weefsels op de markt)
  • Niet krimpt
  • Sneldrogend is (het absorbeert geen vloeistoffen)
  • 100% recyclebaar is

Alle metalen en kunststof onderdelen zijn gemaakt van materialen met een hoge weerstand tegen scheuren en extreme temperaturen.