Canicross Hardenberg

Mijn naam is Amy van Kesteren, oprichter en trainer van Canicross Hardenberg en sinds 2012 actief in de Canicross sport. Wat begon met één keer per week trainen is uitgegroeid naar vier keer in de week hardlopen met een eigen team. 

Toen ik verhuisde naar de gemeente Hardenberg kwam ik er al snel achter dat er hier in deze omgeving nog geen Canicross en Canitrail training geven werd. Met alle kennis en ervaring die ik bezit ben ik in augustus 2017 Canicross Hardenberg gestart. Canicross Hardenberg traint op een manier waar samenwerking ‘teamwork’ met de hond voorop staat. Het samen trainen versterkt de band tussen jou en je hond. Ondertussen is Canicross Hardenberg uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste liefhebbers en de groep groeit nog steeds. Wij zijn momenteel actief in de regio Hardenberg, Nijverdal en Zuid-Oost Drenthe.

Het is geweldig om mijn eigen passie voor Canicross en Canitrail over te brengen op andere mensen, maar het mooiste is om te zien hoe de combinaties samen groeien, plezier hebben en zelf net zo enthousiast zijn geworden.

Er wordt getraind op verschillende niveaus of je nu starter bent en nog geen kilometer kan hardlopen of al 30 kilometer kan afleggen samen met je hond, voor ieder is er een gepaste training. Het gaat er tijdens de trainingen niet om wie de snelste is, maar dat er op de juiste manier conditie opgebouwd word en dat elke training leuk is voor zowel hond als loper. We trainen op verschillende locaties, we beklimmen bergen, racen door het water of leggen kilometers af door het bos. Gezamenlijk gaan we naar wedstrijden en evenementen.

Toen Canicross Hardenberg nog in de startende fase zat kwam ik in contact met Raymondo en Heidi van Neewa Dogsports. Ik vroeg of ik een aantal leensets kon krijgen zodat de echte starter het eerst kon uitproberen. Op die manier maakte ik kennis met de materialen van Neewa, bij het zien van de materialen was ik meteen enthousiast, en na het toepassen in de praktijk helemaal overtuigd. De heupgordel zit als gegoten en heel comfortabel. Het Harnas wat het meest in onze groep gebruikt word is het Adjustable Racing Harnas. Dit harnas is goed af te stellen op de hond en de schouders liggen mooi vrij. Je ziet en merkt dat de honden er goed en fijn in kunnen bewegen. De materialen zijn sterk en van goede kwaliteit.

Ik ben erg blij en dankbaar voor de steun van Neewa Dogsports en hoop dat de samenwerking nog lang mag bestaan.

Mocht u vragen hebben over Canicross Hardenberg dan kan u altijd vrijblijvend contact opnemen met canicrosshardenberg@gmail.com of kijk op onze website canicrosshardenberg.nl. Neem bij vragen over Neewa producten gerust contact op met Neewa Dogsports zij helpen u graag!

Amy van Kesteren – Bosch

Previous
Next