Hootalinqua

Wij zijn Bartjan en Trudi en hebben een tic genaamd Siberische Huskies met de bijbehorende wedstrijden in koude, natte, modderige maar ook prachtige gebieden zoals bossen in herfstkleuren of besneeuwd.

We zijn eigenlijk heel toevallig met de sport in aanraking gekomen. We hadden een kruising Husky-Mechelse herder en deze gilde ons een paar dagen elke nacht wakker. Toen hebben we besloten er een Husky bij te nemen. 1 of 2 ach, dat maakt weinig verschil, toch? Dachten we toen…

De fokker van de Husky was actief in de sledehondensport en zo kwamen wij in aanraking met deze ongelooflijk actieve, leuke, koude en tijdsintensieve sport.

Eerst hebben we ruim een jaar alle wedstrijden afgelopen om te kijken of het wel iets voor ons was, omdat er wel het een en ander bij komt kijken. Materialen, tijd, schema’s, voeding, etc. etc.

Uiteindelijk hebben we besloten om meer honden aan te schaffen en voor een 4 honden sprint team te gaan. Tja, het werd een 6 honden sprint team. Nu hebben we 2 teams. 1 A team (6 honden sprint) en 1 A plus team (4 honden we zijn lekker bezig en hier kan gerevalideerd worden als dat nodig is).

Daar past natuurlijk een kennelnaam bij en dat werd Hootalinqua, teamnaam Slighty Mad Racing Siberians omdat ze nu eenmaal prettig gestoord zijn…. allemaal

Het verbaasd ons tot op de dag van vandaag hoeveel informatie en hulp we hebben gekregen over voeding, trainingschema’s, wedstrijden, stambomen enzovoort.

En last but not least dit kregen we van mensen die al ruim 25 tot 40 jaar in de sport zitten. Hoe cool is dat? We hebben geluisterd, geleerd, geïncasseerd en als resultaat hebben we een geweldig mooi seizoen achter de rug waarbij ons 6 hondenteam in de top mee mocht lopen.

Het is geen hobby meer te noemen maar wel een way of living. Vroeg op (en vaak) om te trainen, eigenlijk 24/7 met je honden bezig zijn, materiaal in orde houden en noem maar op. Het stopt niet na een wedstrijd en het is investeren (tijd en geld) dus goede kwaliteit van materialen is enorm belangrijk.

We zijn enorm trots dat we met de Neewa harnassen, halsbanden en treklijnen lopen. Mooi materiaal, past perfect en we hebben uitstekende uitleg en informatie gekregen over onder andere pasvorm. Daarnaast zijn de eigenaren van Neewa-dogsports zelf ook actief in de sledehondensport dus zij snappen waar we op letten en wat belangrijk is in materiaal.

Samen met onze slightly mad hopen we op veel mooie seizoenen met Neewa!

Trudi en Bartjan Nieuwerf

Hootalinqua kennel
Slightly Mad Racing Siberians

Vorige slide
Volgende slide