Maaike Zinn

Mijn naam is Maaike en samen met mijn vriend Carel sport ik graag samen met onze honden, een Duitse Herder en een Border Collie kruising. Carel is opgegroeid tussen de Samojeden, de sledehondensport werd hem, door zijn ouders, met de paplepel ingegoten. Zijn vader Guus Glastra, was één van mensen die in de beginjaren de sledehondensport hier in Nederland op de kaart hebben gezet.

Zelf kwam ik in 2014 voor het eerst met de sledehondensport in aanraking toen ik voor mijn opleiding dierverzorging een lange stage liep bij een sledehondenkennel in Zweden. Ik was meteen verliefd op de honden en natuurlijk de sledehondensport. Naderhand kwam ik bij Lowlandpack in Limburg terecht, zij verzorgen hier in Nederland sledehondentochten. Ook daar volgde ik een stage en nog steeds ben ik daar, in drukke tijden, als handler actief.

Toen ik zelf een paar jaar geleden wilde starten met bike-jöring met mijn eigen hond hebben Raymondo en Heidi mij enorm geholpen. Voor hulp of met vragen kon ik gelukkig altijd bij hun terecht. Intussen ben ik met allebei de honden gestart met canicross, en lopen we af en toe mee met dogsurvivals.

Ik gebruik dan ook verschillende Neewa producten, zoals de canicross belt tijdens het canicrossen en de dogsurvivals. Daarnaast ook de verschillende (trek) tuigen en lijnen en de halsbanden. Als trouwe gebruiker zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen tijdens activiteiten en mijn bevindingen.

Previous
Next